Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

Startup Buda-Pest Ötletverseny

Az ötletversenyről

Érdekel a vállalkozások világa? A későbbiekben tervezel saját vállalkozást indítani? Kipróbálnád magad egy ötletversenyen és megmérettetnéd Magad? 

Gyere el a Startup Buda-Pest Ötletversenyre szeptember első hétvégéjén a Corvinusra!

A verseny célja, hogy megismertessük a hallgatókat a vállalkozások világával és segítsünk Nekik abban, hogy hogyan tudnak Budapesten vállalkozást indítani.

Kiket várunk? Azokat a budapesti egyetemistákat, akik szeretnének aktívan tenni Budapestért és elkezdenének gondolkozni egy üzleti ötleten. Várunk leendő közgazdászokat, mérnököket, jogászokat, de akár orvosokat is. Az ötletverseny nyitott bármely budapesti egyetemi hallgatói számára.

Időpont: 2022. szeptember 2-3. (péntek-szombat)

Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem, C épület (Közraktár utca 4-6.)

Jelentkezési határidő: 2022.08.29.

Program

Péntek

14.00 Megnyitó, bemutatkozás

14.30 Kerekasztal beszélgetés 1. Budapest gazdaságfejlesztési lehetőségei

15.30 Csapatok kialakítása

16.00 – 16.30 Hosszúlépés, járunk? – Turisztikai vállalkozásfejlesztés Budapesten

17.00 Esettanulmányok ismertetése, csapatmunka

18.30 Vacsora

19.00 A hosszúlépés.járunk? “A pesti sör” sétája

Szombat

10.00 Csapatmunka

11.00 Prezentációk készítése

12.30 – 13.30 Büfé ebéd

14.00 – 15.15 Vállalkozási ötletek prezentálása

15.15 Charitask, Masa – vállalkozó egyetemisták, beszélgetés a vállalkozásindítás nehézségeiről

16.00 Eredményhirdetés

Az előadókról

Koniorczyk Borbála magyar urbanista, kulturális szakember, a Hosszúlépés. Járunk? városi séta-szervező cég társalapítója és ügyvezetője. A cég évente mintegy 800 sétát szervez, sétáik között található többek között az Aczél György nyomában Újlipótvárosban, a nyilasterrort feldolgozó Véresmajor, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér bezárt 1-es terminálját bejáró Ablak a világra, a Hegyen-völgyön, Gyermekvasúton, a Cseh Tamás nyomában Budán, a Te fogalom, te édes szó, Gerbeaud. 2021. decemberében megjelent a Hosszúlépés Budapesten, Koniorczyk Borbála és Merker Dávid első könyve. A Hosszúlépés Budapesten négy, virtuálisan és valóságosan is bejárható sétával mutatja be a főváros történetének egy-egy szeletét. A könyv a XXI. század kiadó gondozásában jelent meg.

Charitask egy tavaly szeptemberben indult magyar startup, amely egy aggregátor platform létrehozásával tervezi reformálni az önkénteskedés folyamatát. Az önkénteskedni kívánók és az önkéntes szervezetek mellett a Charitask a vállalati szektornak is értéket kíván teremteni különböző ESG szolgáltatások nyújtásával, és most ezen szolgáltatások validációjához folytat needs assessment interjúkat lehetséges jövőbeli ügyfelekkel.

Szeptember 3-án, szombaton velünk lesz Masa Kaddoura, aki 2021-ben fejezte be mesterszakos tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetemen. A vállalkozásindítási ismereteket a Danube Cup csapat oszlopos tagjaként sajátította el. Most gasztrovállalkozásba kezdett. Drukkolunk a sikeréért! Masa több éven keresztül szemlélte a startup-ok világát, közben különböző ügynökségeknél, diplomáciai területen és egyetemi projekteken dolgozott. 2021-ben kezdett bele vállalkozási ötletének megvalósításába: Falafel Fusion néven autentikus damaszkuszi éttermet nyitott a Király utcában. Itt a nagyszülők receptjeitől a frissítő ivójoghurtokig tökéletesen visszakapjuk az arab konyha izgalmas és eredeti ízeit. A Falafel Fusion egyik célja, hogy a étel keresztül bemutassa az arab kultúrát a budapestieknek. Ezért is a jelmondata: „we serve culture”, ami magyarul annyit tesz: ’kultúrát kínálunk’. A fúzió pedig utal az arab konyhák közös gyökereire is. Mindez a Király utca 38-ban, illetve szeptemberben a Startup Buda-Pest Ötletversenyen, ahol a cetring-ért a Falafel Fusion felel! 

Zsűri

Vecsenyi János

Vecsenyi János 1978 óta a Budapesti Corvinus Egyetemen, 2011 óta a Budapesti Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tanít. Diplomát a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, PhD fokozatot a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett. A StartupVIP inkubátor alapítója, vállalkozással kapcsolatos kurzusok vezetője BA, MA, PhD és MBA képzéseken, négy vállalkozással foglalkozó könyv szerzője. Rátkai Tamás a BÁV Faktor Zrt vezérigazgatója, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Elnökségének tagja. Üzleti tervezésben, faktoringban, menedzsmentben és induló vállalkozásokban jártas. A BÁV Faktor Zrt. élén a cég Magyarország legnagyobb faktoring cégévé vált, több mint 350 milliárd forint finanszírozással.

Szőcs Árpád

Szőcs Árpád tizenöt éve foglalkozik startupokkal, és több sikeres, induló vállalkozást segített már kockázatitőkét igényelni mentorként, tanácsadóként. Doktori kutatása keretében is a világ legértékesebb startup vállalatait, az úgynevezett unikornisokat elemzi. Korábbi szakmai tapasztalatai alapján, elsősorban a Fintech és az Edtech területeken jártas. Tréneri munkája miatt a startup alapítókat segíteni tudja prezentációs, és personal branding témákban is.

Rátkai Tamás

Rátkai Tamás a BÁV Faktor Zrt vezérigazgatója, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Elnökségének tagja. Üzleti tervezésben, faktoringban, menedzsmentben és induló vállalkozásokban jártas. A BÁV Faktor Zrt. élén a cég Magyarország legnagyobb faktoring cégévé vált, több mint 350 milliárd forint finanszírozással.

Mentorok

Dr. Molnár Endre Mihály

a Corvinus postdok oktatója, számos kockázati tőkével kapcsolatos publikáció szerzője, pénzügyi guru

Dr. Huszák Loretta

a Corvinus adjunktusa, piackutatást és validációs módszereket fog Nektek mutatni

Dióssy Kitti

a Corvinus doktorandusza, a Vodaphone HR-ese, segít a csapatépítésben

Borda Áron

a Corvinus doktorandusza, (agrár-)vállalkozó

Szervezők

Baranyi Dániel

Eszterházy Károly Katolikus Egyetem
PhD hallgató

Horváth Anna

Pécsi Tudományegyetem
PhD hallgató

Póta Krisztián

Ötletverseny koordinátor,
BKIK Kandó Klub

Trautmann László

Budapesti Corvinus Egyetem

Partnerek

Kapcsolat

Amennyiben kérdésed merülne fel, a szervezőkkel a kandoklub@gmail.com e-mail címen keresztül tudod felvenni a kapcsolatot!